Santorini day 1

DSC02368

from santorini with love

A durat o vara ca sa imi preiau blogul ,si am asteptat toata vara ca sa ne bucuram 4 zile de cea mai frumoasa calatorie pe insula Sanorini , si vorba fie intre  noi au meritat toate asteptarile . Dupa cum vedeti astazi 1 octombrie ,in toiul toamnei eu revin incet incet cu tendinte din toamna , de astazi voi posta normal ca inainte . Mi-a fost super dor sa scriu si am am o multime de idei ,sper sa va bucurati de reintoarcerea mea.

Am atatea sa va spun si cu toate astea parca nu imi gasesc cuvintele , simt niste emotii … parca o iau din nou de la inceput .. acum un an tin minte voiam un blog si nu aveam idee cu ce se mananca ,asa si acum … cred ca mai bine va spun cateva cuvinte despre calatoria noastra in Santorini si sa las pozele sa vorbeasca de la sine .

Peisajul divers si spectaculos al insulei Santorini se datoreaza unui proces vulcanic – in jurul anului 1650 i.e.n., una din cele mai mari eruptii vulcanice din ultimii 10.000 de ani a fost urmata de prabusirea terenului si de formarea unei depresiuni inchise inundata de apa marii –  caldarea geologica Santorini. Aceasta eruptie este vinovata si de disparitia civilizatiei minoice. Cateva eruptii ulterioare, mai mici, au format doua insule mici in interiorul caldarii vulcanice: Palea Kameni si Nea Kameni. Desi este vorba despre un grup de insule, se vorbeste ca si cum ar fi una singura. Asezarile sunt grupate pe insula in cateva sate mici, iar atractiile in Santorini includ cateva muzee interesante, vulcani activi, ramasite din mai multe epoci, ruine ale vechilor bai romane, teatre si piete. Autobuzele fac legatura intre locatii de pe insula, iar feribotul face legatura intre insule. O optiune de deplasare intre plaje sunt scuterele ce se pot inchiria cu ziua. Faimoasele cladiri albe sunt ingramadite una langa alta pe stanca  din bazinul central si dupa stanca. Traseele turistice duc dincolo de insula, dar fac si legatura intre asezarile de pe insula.

 

 

 

DSC02514

 

Ajunsi la hotel ,am schimbat imediat hainele si am pornit in cautarea asa prenumitei insule, in descoperirea a celui mai mic detaliu care se afla acolo. Prima destinatie a fost Oia ,eram atat de nerabdatori incat nu a mai contat oboseala ,trezitul de la 4 dimineata ,parca disparusera ,doar uitandu-ne unul la celalalt si apoi in jurul nostru , nu isi mai aveau rostul cuvintele. Drumurile sunt lungi ,cu toate astea este foarte usor sa ajungi dintr-un capat al insulei  in celalalt capat. Noi am inchiriat o masina ca sa fim siguri de ploi si altfel de fenomene . Ajunsi in OIA ne pierdusem pe stradutele albe ,colindand , ca niste copii cu un zambet larg pe buze ,senzatii de nedescris …. poate reusesc pozele sa va faca sa intelegeti .. Am poposit la un moment dat la o cafea ,apoi cautat  partea unde puteam savura cel mai spectaculos apus , asa auzisem ca in OIA se vede cel mai bine , si asa fost , este absolut superb … pur si simplu  divin !!

Prima zi se teriminase undeva pe la ora 12 noaptea obositi dar in acelasi timp atat de fericiti ……

TO BE CONTINUED …. #Santoriniday2

With love , Oanna .

b bl blo blog blogg blogggg bloo blooo DSC02336 DSC02340 12042773_1057440774288698_4172550971417318940_n DSC02388

 

 

Wearing : Swimsuit & lace vest  -Gala (athens), gladiators -bozikis , hat-romwe , jacket – Sheinside.

11 thoughts on “Santorini day 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s